Reteta aceasta o stiu de la bunica mea care gătea extraordinar (Baba Dria, cum ii zice lumea). Uneori cand făcea paine, oprea putina coca si ne făcea prajitura asta pe care o devoram imediat.

INGREDIENTE

300 g făina alva de grau tip 000
15 g drojdie proaspăta sau 5g drojdie uscata
circa 170-180 ml apa călduță

Mai avem nevoie de:
240 g brânza de vaci
3 oua mari
50-60 mL ulei de masline
2 linguri zahar (optional sau in functie de preferinte)
arome dupa preferințe

MOD DE PREPARARE

Am cernut făina intr-un castron si am facut o mica adancitura. Am dizolvat drojdia cu putina apa călduță si am pus o lingura de făina, am amestecat si am lasat sa se umfle un pic.

Apoi am răsturnat drojdia in făina si am incorporat si apa călduță. A rezultat o coca maleabilă. Am acoperit si am lasat coca la dospit in loc cald vreo 30 de minute.

Cand s-a dospit, am adăugat pe rând si am amestecat cu mana : ouale, apoi brânza, zaharul, uleiul.

Puteți pune ce arome doriti. Eu am pus coaja de portocala bio.

Am turnat compozitia intr-o forma de silicon si am băgat la cuptor pana cand s-a rumenit frumos (faceți testul cu scobitoarea), la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, cam 30 de minute.

Daca nu aveti forma de silicon, nu uitați sa puneți hartie de copt sau sa tapetați vasul in care coaceti prajitura.

A ieșit foarte buna! Am mâncat cat a fost calda.

Pofta buna!