INGREDIENTE
Aluat:
1 ou
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
7 linguri de ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
7 linguri lapte de vaca 3,5% grasime sau lapte vegetal
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau 2 lingurite praf de copt bio
Faina cat cuprinde (la mine aproximativ 18 linguri)
Umplutura:
2-3 mere dulci rase
1 lingurita scortisoara
1 lingurita zahar (optional)
MOD DE PREPARARE
Se freaca oul cu zaharul pana se fac spuma (sau se bate cu siropul) si apoi se adauga uleiul, bicarbonatul de sodiu stins, laptele si faina cat cuprinde sa se formeze un aluat care se poate intinde.
Aluatul se imparte in doua:
Prima parte mai groasa care se pune pe fundul tavii si a doua mai subtire.
Foile se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu „se umfle”.
Merele dulci se rad si se calesc cu o lingurita de zahar si una de scortisoara pana se inmoaie.
Umplutura de mere se pune intre cele doua foi. Se coace la 180 grade C pana trece testul scobitorii.
Se recomanda sa se manance a doua zi deoarece aluatul „sa mai traga” din zeama umpluturii…
Pofta buna!