INGREDIENTE

Blat
15 linguri faina alba de grau
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
15 linguri lapte de vaca 3.5% grasime
11 linguri de ulei de masline nonextravirgin
7 g praf de copt bio
Pudra de vanilie
Umplutura si decor
Budinca de vanilie
Decor
Fructe la alegere

MOD DE PREPARARE

Am batut galbenusurile cu putin zahar si apoi am adaugat uleiul si am continuat mixarea ca in final sa adaug si laptele.
Am pus peste compozitia de mai sus faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat.
Albusurile le-am batut spuma cu restul zaharului si le-am inglobat in compozitia de mai sus cu ajutorul unei spatule.

Am pus in tava cu pereti detasabili si am copt la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana a trecut testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit l-am taiat in doua orizontal si l-am umplut cu crema de vanilie. Deasupra am pus un strat de crema de vanilie subtire cat sa se prinda fructe dupa preferinta.
Pofta buna!