INGREDIENTE (20 turtite)

700g cartofi (cantariti curatati de coaja)
100g branza la alegere intre urda, branza de casa, telemea desarata – rasa pe razatoarea mica
150g cascaval ras pe razatoarea mica
2 oua
2 linguri faina alba de grau
5 catei usturoi pisati
Ulei de masline – pentru modelat

MOD DE PREPARARE

Cartofii curatati si taiati cubulete ii punem la fiert.

Cand sunt gata, ii scurgem bine si ii pasam.

Amestecam piureul de cartofi cu celelalte ingrediente pana obtinem o compozitie omogena.

Ne ungem mainile cu ulei si formam turtite (de grosimea unui pancake dar ca marime la jumatatea acestuia).

Coacem turtitele in tigaie antiaderenta la foc mic, pe ambele parti, pana se rumenesc bine.

Eu le-am modelat pe masura ce le-am copt. Nu le-am facut dinainte pe o farfurie, pentru ca se cam strica atunci cand vrem sa le luam si sa le punem in tigaie.

Cand sunt fierbinti si sunt foarte moi, apoi se mai intaresc si sunt numa bune de luat in mana si mancat.

Pofta mare! Sunt delicioase si merg cu iaurt sau smantana, sau ceva sos – va recomand sa vedeti categoria de SOSURI.