Daca tot i-am descoperit si sunt mega incantata de acesti fulgi, sa ii si folosesc.
Combinatia pe care v-o propun este aromata si parfumata…parca desprinsa dintr-o poveste de iarna.
INGREDIENTE
250 ml lapte
4 linguri potrivite fulgi de orez
2 lingurite de unt
2 linguri zeama de mandarina
3 mere mici
3 linguri nuca pisata
1/2 lingurita de scortisoara
MOD DE PREPARARE
Am pus laptele la fiert iar cand a inceput sa dea in clocot, am adaugat fulgii de orez, o lingurita de unt, am amestecat, am oprit focul si am lasat vasul acoperit pentru 15 minute.
Intre timp am razuit merele decojite si le-am pus intr-o tigaie cu restul de unt, cu zeama de mandarina si scortisoara.
Le-am lasat cu capacul pus la inabusit.
Ele isi vor lasa zeama.
Le amestecam din cand in cand pana se evapora zeama.
Le amestecam apoi cu nucile.
Punem intr-o forma jumatate din orez, nivelam, apoi punem toata compozitia de mere pe toata suprafata orezului.
Apoi peste mere uniformizam restul de orez.
Bagam la cuptor 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Rezultatul…va las pe voi sa il descoperiti.
Pofta buna!