INGREDIENTE
350 g faina alba de grau
100 mL + 10 mL lapte, 3,5% grasime
2 linguri cu varf de afine proaspete
150 g unt, 82% grasime
7 g praf de copt bio
250 g branza de vaci
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
Un ou intreg si un galbenus
10 crengute proaspete de lavanda
Pudra de vanilie
MOD DE PREPARARE
Am blenduit afinele in 100 mL lapte si am adaugat faina si praful de copt si cu untul cubulete. S-a format un aluat mov ca in imaginea de mai jos in care am adaugat florile de la 5 crengute de lavanda proaspata (doar florile fara crengute). Am introdus aluatul format in frigider aproximativ o ora.
Intre timp am facut branza de vaci (cu iaurt) si am adaugat un ou, o lingura cu zahar brut, florile de la 3 crengute de lavanda si un varf de cutit de pudra de vanilie.
Dupa o ora am intins aluatul mov si l-am umplut sub forma de rulada cu umplutura de mai sus. L-am uns cu un amestec de galbenus si 10 mL de lapte si am presarat floricele de lavanda deasupra. Am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit! Pofta buna!